AKTÍV PIHENÉS A DUNAKANYARBAN

Vízen

Hajókirándulás

Hajókirándulás Esztergomba:

Budapest és Esztergom között menetrend szerinti sétahajó járatok közlekednek, amelyek Nagymaroson is megállnak. Tegyünk egy felejthetetlen utat Esztergomba, és csodáljuk meg a Dunakanyar páratlan panorámáját a vízröl.  A hajókon kerékpár is szállítható, így a hajókirándulást kombinálhatjuk egy bicajozással is.
Sétahajó menetrendEvezés kajakkal, kenuval:

Evezés

A nagymarosi Duna-parton van kajak  és kenu bérlési lehetőség. A Dunán lefelé haladva felfedezhetjuk a  Sólyom-sziget  melletti mellékágak  gazdag állatvilágát, és átevezhetünk a Szentendrei-sziget csúcsára. Ha a vízállás alacsony, akkor  a Duna közepén egy hatalmas sóderszigeten is kiköthetünk. A Nagymarostól Zebegény felé a Dunán felfelé evezni embert próbáló feladat. Ezt csak sportembereknek ajánljuk. Viszont a  Duna  Zebegényi és Dömösi szakasza is páratlan szépségű. Mi autóval szoktuk felvinni a hajót Szobig vagy akár Esztergomig és lefelé csurogva evezzük be ezeket a partszakaszokat. A  Duna-parti  vendéglátóhelyeken kiköthetünk egy kis frissítőért is.
Kajak kenu bérlés
Strandolás a Dunán:

Strandolás

Nagymaros több homokos  partszakasszal rendelkezik. Kedvező vizállás  esetén hatalmas homokos strandok alakulnak ki. A víz minősége, tisztasága az utóbbi években rengeteget javult. A lenti térképen jelöltem a homokos partokat.
Horgászat:

Horgászat

A horhászat szerelmesei is megtalálják számításukat. Kítünő horgászhelyek vannak a  Dunán, az Ipolyon illetve  halastavat találunk Törökmezőn és Királyréten is. Napijegy váltható a nagymarosi horgászboltban.
Magyar Országos Horgász Szövetség - Ipoly
királyréti horgásztó

 

Fontosabb vízi pontok Nagymaros körzetében:


Nagymaros környéke vízen nagyobb térképen való megjelenítés